زموږ په اړه

دا یو ثابت شوی حقیقت دی چې ښوونه او روزنه د افرادو او هم د هیوادونو په بقا او بریا کې حیاتي رول لوبوي. په دې ننني عصر کې هیڅ ملت له تعلیم پرته پرمختګ نشي کولی. زموږ د الهام اصلي سرچینه: اسلام ، موږ ته د پوهې او زده کړې تعقیب ته لارښوونه کوي. په دې توګه دا زموږ دنده ده چې د اسلام زرينو اصولو پيروي وکړو ، او په ديني او عصري ښوونه او روزنه کې عالي يو. دا د لوی رضایت سرچینه ده چې د الله سبحانه وتعالی په فضل سره ، پوهنتون د لوی کودتا په واسطه پرمختګ کړی. دا د افغانستان د خصوصي پوهنتونونو تر منځ د پام وړ مقام ترلاسه کړی او د زده کونکو او والدین باور او باور څخه خوند اخلي. دلته ، د کابل په جهان پوهنتون کې ، موږ د خپلو اهدافو په لور د زحمت ، سرښندنې ، عقیدت او اخلاص له لارې د غوره والي لپاره هڅه کوو. په پوهنتون کې ستاسو باور موږ هڅوي چې سخت کار ته دوام ورکړو ، او تاسو ته د غوره ممکنه زده کړې چاپیریال چمتو کړو. موږ خپلې ټولې هڅې د مسلکي چاپیریال چمتو کولو لپاره زده کونکو ته په وړ مسلکي کسانو کې اړولې دي. پوهنځي ، اداره او اداره دې اهدافو ته د رسیدو لپاره ژمن دي. موږ باور لرو چې ځوانان باید د خپل برخلیک په جوړولو کې یو نظر ولري ، نو له همدې امله موږ له دوی سره د دوی د ظرفیت په موندلو ، د ژوند لپاره چمتووالی او د شاوخوا نړۍ په مثبته اغیزه کې مرسته کولو کې مرسته کوو. د افغانستان د ځوانانو غیر معمولي نفوس زموږ لپاره یو ښه فرصت وړاندې کوي ترڅو ځوانان وهڅوي چې ټولنې ته د مثبتو خدمتونو وړاندې کولو کې لیوالتیا ولري ، او دوی د دې وړ کولو وړ کړي. ځکه چې د هر فرد لپاره ریښتینی تکمیل کول د هغه ملګري انسانانو ته خدمت کې دي. موږ د داسې راتلونکي په لور روان یو چې په هغه کې به تعلیمي ادارې د دوی د چمتو شوي تعلیم کیفیت ، د دوی د ډول خلکو لخوا چې دوی فارغوي او هغه لارې چې دا فارغین د خپل ژوند رهبریت غوره کوي ، قضاوت وکړي. او موږ د جهان په پوهنتون کې د دې ننګونو د پوره کولو لپاره دوامداره هڅې کوو.

Professor Abdul Hakim Norri

Chancellor, Jahan University